d' Oultremontcollege

Nieuwsberichten

Terug naar overzicht

Harry Piekema boeit gymnasiasten

26-09-2022
Afgelopen dinsdag was er een mooie samenwerking tussen het Dr. Moller College, het Willem van Oranje College en onze school. Alle gymnasiasten uit de klassen twee tot en met zes mochten in de Leest in Waalwijk genieten van de vertelkunst van Harry Piekema.

Na een korte inleiding door directeur Kees Maas van het Dr. Moller College wist de acteur de leerlingen te boeien. Hieronder staat een impressie van Julia Visser uit DG3C.

 

Als gymnasiasten waren wij uitgenodigd om naar de theatervoorstelling ‘Hoogvlieger’ te komen kijken. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten, toen ik hoorde dat we daar naartoe gingen. Het enige waarvan ik Harry Piekema kende was van de Albert-Heijn-reclames. Maar wat was het een mooie voorstelling.

 

Het ging over de Griekse mythe van Daedalus en Icarus. Op school hebben we deze mythe al een keer behandeld. Dus ik dacht dat ik het grootste deel van wat hij vertelde al zou weten, maar het tegendeel werd bewezen. De voorstelling werd geopend met een man (= Kees Maas) die een stukje vertelde over waarom de gymnasiasten nu specifiek waren uitgenodigd en dat de scholen, het d’Oultremont College, het Moller College en het Willem van Oranje College graag meer uitjes willen organiseren voor de gymnasiasten. Deze voorstelling was de eerste. Wat mij betreft zijn dit soort uitjes zeker voor herhaling vatbaar.

 

Toen kwam meneer Piekema het podium oplopen. Hij begon met een kleine introductie over hoe hij nu precies bij het idee kwam om zulke voorstellingen te gaan doen en waarom hij voor deze mythe heeft gekozen. Toen begon hij met vertellen. Volgens mij dacht zo goed als iedereen in de zaal dat hij gelijk met de mythe over Daedalus en Icarus zou beginnen, maar hij begon echt met de kern van het verhaal. Zo vertelde hij over Zeus, de geboorte van Athena, Metis en nog veel meer andere goden en godinnen.

 

Meneer Piekema is een erg goede verhalenverteller en voegt echt een komisch aspect aan de voorstelling toe. Het was een interactieve voorstelling; meneer Piekema betrok het publiek dus bij de show en dat zorgde voor een erg spontane indruk. De voorstelling duurde uiteindelijk 1,5 uur. Zo voelde het echter totaal niet. Meneer Piekema vertelde zo boeiend, dat je je benul van tijd kwijt was. Samenvattend was het dus een erg mooie en interessante voorstelling. Ik vond het een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar! De voorstelling ‘Hoogvlieger’ is dus ook zeker een aanrader!