d' Oultremontcollege

Ontwikkel jouw vaardigheden

Aan het ontwikkelen van vaardigheden besteden we op het d’Oultremont College veel aandacht. We doen dit bij alle vakken, maar in het bijzonder bij de volgende vakken:

 

Technasium

In het eerste jaar volgen alle leerlingen het Technasiumvak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). Dit vak daagt je uit op het gebied van wetenschap en technologie. Voor de projecten werken we samen met het bedrijfsleven, onderzoekcentra en vervolgopleidingen. We maken excursies en zetten onze creativiteit in om een probleem op te lossen. Je leert plannen, evalueren en presenteren. Soms vindt de opdrachtgever ideeën zo goed dat hij ze in praktijk brengt! Doe je havo of vwo, dan kun je vanaf de tweede klas verder met het Technasium. 

 

Art, Design & Media (ADM)

Overal om ons heen zijn beelden te zien: een poster in het bushokje, een app op je telefoon, een reclameblok op televisie en ga zo maar door. Bij het vak ADM leren we wat een beeld sterk en goed maakt. Je gaat met vele materialen aan de slag, van het schetsen met potlood tot het maken van computeranimaties. Nieuwsgierig zijn is bij dit vak een must.

 

Cambridge Engels & d’Oultre DELF

Til je Engels naar een hoger niveau en behaal de internationaal erkende ‘Cambridge Certificates’. Tijdens deze lessen oefenen en verdiepen we diverse Engelse taalvaardigheden: spreken, schrijven, luisteren en lezen. Zit je op het vwo, dan volg je het Cambridge-programma in klas 1 t/m 2 sowieso. Anders kun je het Cambridge Engels volgen als talentvak.
Heel goed Frans leren spreken? Kies dan voor d’Oultre DELF. DELF staat voor Diplôme d’Études en Langue Française. Het is versterkt talenonderwijs voor het vak Frans, vergelijkbaar met Cambridge Engels. Met behulp van een extra uur Frans per week kunnen leerlingen zich voorbereiden op een DELF-examen. Leerlingen die slagen voor het examen ontvangen dan een diploma erkend door het Franse ministerie van Onderwijs.

 

Gymnasium

Op het gymnasium volg je Latijn en Grieks. Je zult ontdekken dat het hele leuke vakken zijn. Je krijgt een bredere kennis van andere talen en een grotere woordenschat. En je krijgt inzicht in de oorsprong van normen en waarden, andere culturen en de oorsprong van taal.