d' Oultremontcollege

Over de brugklas

Introductieweek

Om goed te kunnen starten op onze school hebben we eerst een week vol introductieactiviteiten. Je wilt natuurlijk je klasgenoten en mentor leren kennen. Bovendien moet je heel veel leren over de school om er goed je weg te kunnen vinden. Dat doen we tijdens de introductieweek op een leuke en ontspannen manier. Na die week weet je al veel meer over de school en gaan de lessen echt beginnen.

Gedurende je je schoolcarrière organiseren we ook allerlei activiteiten. Zo zijn er schoolfeesten en diverse mogelijkheden om ook buiten schooltijd actief te zijn.

 

Tweejarige brugklas

Het d’Oultremont College heeft een tweejarige brugklas. Dat is fijn, want zo heb je genoeg tijd om te ontdekken welk niveau het meest geschikt voor jou is. In de brugklas leer je hoe je het beste kunt leren en hoe je het huiswerk plant. Zo word je steeds zelfstandiger.

 

Zó ziet een schooldag eruit

In de eerste klas ben je in principe elke dag van 8.20 tot 15.00 uur op school. Je hebt één vrije middag per week. Een gedeelte van de dag volg je lessen met je klasgenoten volgens een vast rooster. Daarnaast zijn er lessen die je zelf mag kiezen. Je kunt kiezen voor extra uitleg voor vakken die je lastig vindt of je gaat zelfstandig aan de slag met je huiswerk. Het volgen van Cambridge Engels en d’Oultre DELF (Frans) kan ook. Kortom: op het d’Oultremont College krijg jij de ruimte om te ontdekken je waar je goed in bent!

 

Mentor

Er komt in de brugklas best veel op je af. Daarom heb je een eigen mentor waar je altijd bij terecht kunt. Je mentor geeft je tips en vertrouwen en helpt je bij het stellen en bereiken van je eigen doelen.

 

Plenda

Met Plenda leer je overzicht te houden over je huiswerk. Deze planagenda krijgt je in klas 1 en 2 van school. Je hoort van je vakdocent wat er in een periode van je verwacht wordt en noteert dit in de Plenda.