d' Oultremontcollege

FAQ

Hoeveel huiswerk krijg je?

Dat verschilt per vak en ook per periode. In een toetsweek heb je het misschien wat drukker. Maar maak je geen zorgen hoor, we zorgen dat we niet te veel huiswerk geven. Het meeste huiswerk maak je al op school en in de brugklas begeleidt je mentor je bij het plannen.

 

Hoe ziet het gebouw eruit? 

In ons gebouw voel je je snel thuis en weet jij zó de weg. Het gebouw is modern ingericht, met uitdagende praktijklokalen, verschillende werkplekken om zelf of samen te studeren en twee ruime pauzeplekken met buitenpatio, zodat je lekker naar buiten kunt. Ook hebben we een ‘Open Leercentrum’ met een complete mediatheek.

 

Welke vakken krijg je allemaal?

Op de middelbare school krijg je allerlei leuke en uitdagende vakken. Sommige lijken op vakken die je op de basisschool kreeg: taal heet bij ons Nederlands en rekenen heet bij ons wiskunde. Nieuwe vakken zijn bijvoorbeeld Art, Design & Media en Cambridge Engels. Neem eens een kijkje op deze pagina of er een vak tussen zit dat bij jou past. 

 

Heb je weleens tussenuren?

We proberen tussenuren te voorkomen, maar soms is er weleens een docent ziek. We proberen dan een collega te vinden die de klas kan overnemen. Heb je mooi even tijd om alvast aan je huiswerk te beginnen.

 

Kan ik opgeven met wie ik in de klas wil zitten?

Ja, als je naar onze school komt, kun je aangeven bij wie je graag in de klas wilt zitten. Wij proberen daar dan rekening mee te houden.

 

Moet ik schoolspullen kopen? 

De boeken kun je gratis regelen via school. Je hebt op onze school een laptop nodig, die kun je zelf kopen of huren via The Rent Company. Verder is het belangrijk dat je een goede schooltas hebt. Eentje die je leuk vindt en die er goed uitziet, maar die ook echt lekker zit. Je neemt je tas namelijk de hele dag mee van lokaal naar lokaal. Voordat je begint op school krijg je een lijstje met andere dingen die je nodig hebt zoals een woordenboek, pennen en schriften. 

 

Hoeveel klasgenoten krijg ik? 

Dat is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Meestal zitten er ongeveer 29 leerlingen in een brugklas. Grote kans dat je nieuwe vrienden gaat maken. We snappen dat dit spannend kan zijn, daarom beginnen we de brugklas met een leuk kennismakingsprogramma.